GRNEKE Danmark har i 4 år støttet SOS Børnebyerne aktivt gennem donationer og oplysnings-kampagner, hvis formål er, at gøre endnu flere mennesker opmærksomme på, hvor vigtig en indsats SOS Børnebyerne ligger i at hjælpe udsatte børn.

I disse år har SOS Børnebyerne sammen med vores lokalforeninger, frivillige og lokale sponsorer særligt fokus på at samle ind til udsatte børn i Etiopien.

Sammen med de lokale myndigheder samarbejder SOS Børnebyerne med plejefamilier, som tager sig af børn, der har mistet forældreomsorgen. GRENKE støtter arbejdet med plejefamilier i byerne Jimma og Hawassa samt en børnehave i Hawassa.

Derfor samler vi ind til Etiopien

41 procent af Etiopiens befolkning er under 14 år.

4,5 millioner etiopiske børn har mistet en eller begge forældre.

27 procent af alle børn mellem 5-14 år bliver væk fra skolen i perioder for at tjene til familiens overlevelse.

45 procent af alle 15-24 årige kan ikke læse og skrive.

40 procent af alle børn udvikler sig ikke som de skal på grund af underernæring.

Hver tredje etiopier lever under fattigdomsgrænsen på 12 kr. om dagen.

SOS-plejefamilier i Jimma og Hawassa giver nogle af de mange efterladte spædbørn et kærligt hjem og en ny chance i livet. I Etiopien er det forbundet med stor skam at få børn uden for ægteskabet. Fattigdom og social udstødelse får unge piger til at holde graviditeten hemmelig, føde i smug og efterlade spædbørn til en uvis skæbne ved politistationen, på kirkegården eller på gaden. Alene i Jimma bliver der i gennemsnit fundet 2-3 efterladte spædbørn om dagen. Det er mange flere, end hvad der er plads til i SOS-børnebyerne.

Derfor støtter SOS Børnebyerne plejefamilier, der har taget et udsat barn til sig. På den måde kan vi hjælpe endnu flere børn. Plejefamilier får ikke løn, men da der ofte er tale om fattige familier, hjælper SOS Børnebyerne økonomisk til med tøj, skolematerialer og medicin.

Læs om Bini, der fik en ny chance i en SOS-plejefamilie: https://www.sosbornebyerne.dk/frivillig/bini/

 

Siden 1. april 2019 har SOS Børnebyernes frivillige – med støtte fra bl.a. GRENKE – indsamlet 2 mio. kr. til udsatte og forældreløse børn.

GRENKE er utrolig glade for samarbejdet med SOS Børnebyerne og vil fortsat støtte op om deres store indsats for at hjælpe udsatte børn.