Hvordan så GRENKE ud for 15 år siden, da du startede?

”Dengang var GRENKE en mindre innovativ europæisk leasingvirksomhed med stærke rødder i Baden-Baden i Sydtyskland. Der var 250 medarbejdere, og virksomheden var primært kendt i de tysktalende lande i Europa, såsom Tyskland, Østrig, Schweiz og Holland. Siden opstarten af firmaet for 43 år siden har GRENKE været meget visionær og innovativ i visionen om at man gennem finansiering kan hjælpe små- og mellemstore virksomheder til vækst, blive mere effektive og konkurrencedygtige hjulpet af søde, dygtige og glade kolleager. Da jeg kom ombord i 2006, var vi 3 medarbejdere, og der var ikke så meget aktivitet, men langsomt og sikkert begyndte vi at vinde markedsandele, og i dag – 15 år senere – er vi 32 medarbejdere i Danmark med 4 kontorer i hhv. Herlev, Aarhus, Odense og Køge .”

 

Og hvordan ser GRENKE ud i dag?

”På verdensplan er vi nu i 34 lande, og har 2000 medarbejdere. Tidligere var det en enkeltmandsvirksomhed, men nu er det en multinational koncern, der tilbyder et bredt udvalg af serviceydelser. Ud over leasing af IT- og kontorudstyr tilbyder vi i dag også finansiering af en lang række andre produkter. Factoring og banking fuldender vores omfattende sortiment til start-ups, og mellemstore virksomheder."

 

Hvad mener du har været nøglen til GRENKEs succes?

”Vi har en fundamental dedikation for at forstå kundernes ønsker og yde en ekstra service; samtidig med – at vi altid har haft en filosofi om at være tæt på vores kunder, hvorfor vi har valgt at være repræsenteret på centrale placeringer i Danmark. En del af vores succes skyldes sikkert også, at vi har lagt vægt på at have nogle enkle produkter og løsninger til finansiering til virksomheder samt en effektiv og hurtig måde at handle på; altså en høj kundeservice. Dertil kommer, at vi igennem årerne har udvidet vores salgskanaler ved at have forhandlere foruden den direkte kontakt til kunder. Den fleksibilitet, man kan opnå i vores rammeaftaler gør, at den enkelte virksomhed kan anskaffe det nyeste udstyr og planlægge egne investeringer. Vores kerneforretning er jo finansiering af IT udstyr, men vi tilbyder også finansiering af mange andre IT relateret produkter."

 

Og hvad opnår kunderne ved det?

”Med vores enkle og effektive eksekveringsplatform, personlig service, rådgivning, hurtigt svar og digitale løsninger – skal kunderne gerne opnå succes med egne aktiviteter.” 

 

Hvad er vigtigt for dig, som direktør for en virksomhed?

”At vores kunder er tilfredse og respekterer os samt at medarbejderne er glade og tilfredse. Jeg sætter også stor pris på at være i konstant bevægelse og udvikling og jeg er nysgerrig på digitale løsninger, som kan tilpasses de behov og krav, som skaber dynamik i markedet. Jeg vil gerne være med til at skabe nye måder at tænke finansiering på, og søger konstant efter muligheder, som GRENKE kan tilbyde de kunder og forhandlere, som vi arbejder sammen med.”

 

Hvordan vil du beskrive kulturen i GRENKE?

”Kulturen i GRENKE er påvirket af, at vi er en tysk virksomhed med alt det gode, der er ved det og de vigtigste ord i den forbindelse er kundernes TILLID, medarbejdernes ANSVAR og evnen til at SAMARBEJDE.”

 

Når du siger, at kulturen er påvirket for det gode – af at være en tysk virksomhed, hvad mener du så med det?

”Ja…. Det gode ord er, at der skal være orden i tingene. Den tyske kultur er for mig meget tillidsbaseret, dog med en høj grad af kontrol og struktur. Det er det fundament, vi bygger på.”

 

Hvad gør GRENKE til en attraktiv arbejdsplads?

”En skøn kombination af tilfredse medarbejdere med god energi og en positiv tilgang; ordentlige forhold og et GRENKE, vi er stolte af.” 

 

Har der været nogle skelsættende begivenheder eller milepæle i din karriere hos GRENKE?

”Der har været mange! Det første jeg lige tænker på er åbningen af afdelinger i Aarhus, Odense og Køge. Dernæst den udvikling fra at være generalist til at blive en moden og specialiseret organisation, og naturligvis hele den internationale udvikling fra ”kun” at være på det europæiske landkort til at være repræsenteret på alle kontinenter. Australien, Syd og Nordamerika, Europa, Afrika, Asien (undtagen Antarksis, men det er vel også de færreste, der er dér). Af milepæle kan jeg også nævne, at GRENKE Group har udviklet sig fra ”kun” at være leasing til også at være banking og factoring på nogle af de større markeder.”

 

Beskriv med 3 ord GRENKE, som det er i dag?

"I hastig udvikling!"

 

Hvad er din vision?

”Det har været en fantastisk rejse indtil nu, men vi skal udvikle endnu mere – og fortsat udbygge den digitale platform. Vi har et stærkt fundament – og det skal vi bygge endnu stærkere – og dermed kunne tilbyde endnu flere løsninger til at servicere vores små- og mellemstore virksomheder med.” 

 

Hvad brænder du for?

"Jeg brænder for at GRENKE bliver opfattet som en troværdig virksomhed, som kunderne ønsker at samarbejde med og benytte vores løsninger. At der er en gensidig respekt som samarbejdspartnere. Det ligger mig også meget på sinde, at mine medarbejdere har det godt. Man skal være glad for at komme på arbejde, og glad når man går hjem.”

 

Hvad er din drøm om fremtidens GRENKE?

"Jeg drømmer ikke."

 

Hvad har jeg ikke spurgt om, som jeg kunne have spurgt om?

”Nogle tal.”

 

Interviewer:

”Ja, det kunne jeg have spurgt om, men jeg er faktisk mere interesseret i at høre noget om dig, som person, så vi springer hurtigt videre.” 

 

Hvad laver du i din fritid?

”Jeg kan godt lide at være aktiv i min fritid. Spinning om morgenen, løbeklub med min genbo – og at holde ferie i Thy ”Cold Hawaii”, hvor jeg nyder naturen uanset vejret. Dér går jeg ture og slapper af med min familie og venner. Jeg har også en lille fodboldklub på cirka 8-9 personer, som faktisk også er 15 år gammel, hvor vi ser Champions League sammen – hjemme hos mig. Traditionen tro hygger vi os med øl, sodavand og popcorn.”

 

Hvad gør dig glad?

”Der er SÅ mange ting, der gør mig glad. Min familie, venner og mine medarbejdere gør mig glad. Det er dejligt at komme på arbejde. Jeg elsker morgener, da det giver mig energi – og jeg får en hel ny dag at være aktiv i. Jeg kan godt lide at komme tidligt i gang – og bruge dagen. Jeg kan – i det hele taget – godt lide livet."

 

Tak for interviewet – og stort tillykke med dit 15 års jubilæum.