Et familiecykelløb der de sidste 7 år har været et tilløbsstykke for sponsorer og især børnefamilier, der støtter den gode sag i kampen for at hjælpe udsatte børn, verden over. 
Grundet covid-19 er årets familiecykelløb blevet aflyst.

Dette afholder dog ikke GRENKE fra at støtte op om SOS Børnebyernes store arbejde for at hjælpe forældreløse og udsatte børn i verden.

Dette er en af de sager inden for velgørenhed, der ligger GRENKE meget på sinde.

GRNEKE Danmark har i 3 år støttet SOS Børnebyerne aktivt gennem donationer og oplysningskampagner, hvis formål er, at gøre endnu flere mennesker opmærksomme på, hvor vigtig en indsats SOS Børnebyerne ligger i at hjælpe udsatte børn.

I år har SOS Børnebyerne særligt fokus på arbejdet med at hjælpe udsatte piger i Etiopien. SOS Børnebyerne har oprettet såkaldte SOS-plejefamilier, der indebærer et samarbejde med etiopiske familier, der kan fungere som plejeforældre for forældreløse børn i SOS Børnebyen i Jimma, SOS-plejefamilier i Jimma og Hawassa samt børnehaven i Hawassa, der ligger i Etiopen.

Covid-19 har haft fatale konsekvenser for menneskers helbred. En pandemi der har forårsaget dødelig udgang for nu over 1 million mennesker.

Sundhedssektoren har været under hårdt pres, mange arbejdspladser er nedlagte. Men en anden følgevirkning af covid-19, som mange mennesker nok ikke er klar over er, hvilken konsekvens covid-19 også har medført for unge udsatte pigers sikkerhed, særligt i det østafrikanske land Etiopien.

Det er desværre et udbredt fænomen, at unge udsatte piger er i særlig høj risiko for graviditet og tidlige ægteskaber. Det er ofte piger, der er vokset op under fattige kår, der ikke har mulighed for at komme i skole og få en uddannelse. Covid-19 er medvirkende til at endnu flere familer lider et økonomisk tab, fordi mange arbejdspladser lukker eller reducerer i antallet af medarbejdere. SOS Børnebyerne oplever lige nu, at behovet for hjælp stiger voldsomt. Hver dag kommer flere og flere familier til SOS Børnebyerne for at få hjælp og støtte til helt basale fornødenheder som vand og mad. Situationen er så desperat, at forældre af nød føler sig tvunget til at efterlade deres børn på gaden for at få en mund mindre at mætte eller at bortgifte deres piger.

Siden 1. april 2019 har GRENKE og frivillige fået indsamlet 1,7 millioner til udsatte og forældreløse børn i SOS Børnebyen Jimma, SOS-plejefamilier i Jimma og Hawassa samt børnehaven i Hawassa.

GRENKE er utrolig glade for samarbejdet med SOS Børnebyerne og vil i den forbindelse dele nogle historier i den kommende tid om nogle børn, hvis liv er blevet ændret til det bedre pga. SOS Børnebyernes indsats.